Ogranak Matice Hrvatske u Orahovici i ove godine u Mjesecu hrvatske knjige: Promocije knjige, književne večeri, izložbe, radionice…

Ogranak Matice Hrvatske u Orahovici i ove godine sudjelovat će u nacionalnom projektu obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige. Ovogodišnje izdanje Mjeseca hrvatske knjige je pod nazivom “Književnost bez granica!” i bit će posvećeno prevoditeljima, odnosno književnom prevođenju.

Tragom ulaska Hrvatske u schengenski prostor, prostor bez postojanja graničnih kontrola, Programski i organizacijski odbor Mjeseca hrvatske knjige odlučio je zakoračiti u “književni Schengen”, vinuti se daleko iznad državnih granica u prostor “književnosti bez granica”.

Orahovački Ogranak kao i svake godine priredit će niz sadržaja, a prvi je već u utorak, 17. listopada.

-Počinje Mjesec hrvatske knjige, a i aktivnosti povodom toga. U utorak s početkom u 18:15 sati u društvenoj dvorani škole organiziramo Večer poezije uz Ivana Jukića, našeg Orahovčanina i sada već nadaleko poznatog pisca poezije s nekoliko objavljenih zbirki. U nastavku obilježavanja imat ćemo promociju knjige našeg nažalost preminulog sugrađanina Ivana Grgurića o ljepotama Orahovice, radionicu za osnovnoškolce, a kao i uvijek u hodu ćemo pripremiti još nešto zanimljivo za naše sugrađane – rekao je predsjednik orahovačkog Ogranka Damir Najmenik.

(www.icv.hr, vg)