Advent u Orahovici i ove godine donosi brojne koncerte uz prigodan program za sve generacije

Foto: ilustracija, ICV

Grad Orahovica i Turistička zajednica grada i ove godine organiziraju niz sadržaja u vrijeme Adventa. Naime, Advent će u Orahovici, kao i drugim mjestima, započeti 2. prosinca kada će u kružnom toku u središtu grada biti upaljena prva Adventska svijeća i to u 18:00 sati, a pola sata kasnije u Župnoj crkvi Našašća svetog križa bit će održano svjedočanstvo, nagovor i koncert Alana Hržice i to u suradnji sa župnikom orahovačkim Željkom Strnakom.

Do kraja Adventa, svake subote u 18 sati bit će paljenje svijeća uz prigodan program, a poznata manifestacija blagdanskih dana “Adventska čarolija” ove će godine biti održana u središnjem gradskom parku i počet će 15. prosinca.

-Ove godine smo se odlučili za središnji gradski park koji ćemo adekvatno ukrasiti i od 15. prosinca na dalje, pozornica će biti puna, uz niz glazbenih nastupa i drugih sadržaja u parku. Kompletna satnica i svi izvođači bit će poznati uskoro, a ono što je sigurno je da će biti iznenađenja za sve uzraste naših sugrađana i gostiju – rekla je direktorica TZG Orahovica Lana Jurin.

Jurkin je dodala kako će uz manifestaciju “Adventska čarolija” i ove godine 28. prosinca biti održan Dječji doček Nove godine u višenamjenskoj dvorani, a uz doček Nove 2024. bit će priređen tradicionalni veliki vatromet uz nastup Tamburaškog sastava Šokci.

(www.icv.hr, vg)