U Orahovici održana radionica u sklopu projekta HVIDR-e VPŽ “Korak naprijed”

Jučer (četvrtak) je u Orahovici održana radionica u sklopu projekta ”Korak naprijed” kojeg provodi HVIDRA Virovitičko-podravske županije, a voditelj projekta je povjesničar i profesor Mihael Puljić.

– Naziv projekta je dakle “Korak naprijed”, a njegov cilj je omogućiti hrvatskim braniteljima lakšu integraciju u društvo koje su zadužili, psihološki ih osnažiti u smislu da ponosno prenose vrijednosti stečene u Domovinskom ratu te promovirati vrijednosti i dignitet Domovinskog rata- rekao je Puljić.

Voditeljica radionice pod nazivom “Biblioterapija” bila je Nela Krznarić, diplomirana knjižničarka te voditeljica Odjela za odrasle u Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica.

– Cilj biblioterapije je stjecanje navike čitanja koja ima vrlo dobar terapijski učinak za braniteljsku populaciju kod njihovih tegoba. Biblioterapija je sve više zastupljena, a čak za nju kažu da ponekad ima više terapijskog učinka nego i bolničko liječenje. Branitelji su sami čitali tekstove, razgovarali o metaforama i više nego aktivno sudjelovali u radionici– zaključila je Krznarić.
(www.icv.hr, vg)