Nagrađeni fotografi za orahovački gradski kalendar, nastupio domaći solist Krešimir Vrkić

Adventska čarolija u Orahovici ide dalje. Na središnjem gradskom trgu, srijeda je bila rezervirana za dva sadržaja. Prvo je Grad Orahovica uručio prigodne nagrade autorima fotografija koje su odabrane i ugrađene u gradski kalendar za 2022. godinu. Tako su nagrade dobili Suzana Grgurić, Robert Hofman Ramis Osmani, Nikolina Kovačević, Tomislava Đanić i Vladimir Grgurić.

– Hvala svim građanima koji se odazvali našem pozivu na ovaj natječaj za fotografije i moram priznati da su sve bile prekrasne i doista je bilo teško odabrati. Kada pogledaš sve te fotografije jasno je koliko je naša Orahovica prelijepa i zato će s ovom idejom uključivanja građana u ovakve priče nastaviti, a naravno trudit ćemo kako bi istu i nadopunili – rekao je prilikom uručenja gradonačelnik Orahovice Saša Rister.

Povjerenstvo za izbor fotografija činili su Lana Jurkin u ime Turističke zajednice, Tomislav Majetić iz poduzeća Ružica grad, Toni Patkoš iz Radio Orahovice, Pavao Bošnjak kao predstavnik Komunalnog poduzeća Papuk te Marija Šafer u ime Grada Orahovice. Nakon podjele nagrada na adventskoj pozornici nastupio je domaći orahovački glazbenik Krešimir Vrkić koji je odličnom svirkom zagrijao nazočne.

– Uvijek je najljepše svirati i pjevati u svom gradu. Iako je bilo dosta hladno, bilo je lijepo i hvala svima koji su došli poslušati i podržali. Svim svojim sugrađanima i onima koji me poznaju od srca želim sretne i zdrave nadolazeće blagdane – rekao je Krešimir.

Danas je na Adventskoj čaroliji vrijeme za rock. Rock večer organizacijski potpisuje Udruga PAUK, a program kreće 18:20 sati.

(www.icv.hr, vg; foto: V. Grgurić)