I ove godine Orahovica bogata manifestacijama. Za Dan grada Indira Levak i Slavonia Band

S popuštanjem epidemioloških mjera čiju najavu svi željno iščekujemo, diljem Hrvatske se najavljuju događanja od kojih većina kreće s dolaskom proljeća. Isto tako je i u Orahovici, koju ove godine ako epidemiološka situacija dopusti, očekuje mnoštvo gastro, glazbenih i sportskih manifestacija. Opće je poznato da su gotovo sve ljetne orahovačke manifestacije bile održavane na Jezeru, no kako je najveći projekt „Jezero-Hercegovac-Ružica grad“ u izgradnji, sva događanja bit će održana u samom gradu. No krenimo redom..

Prva ovogodišnja najavljena manifestacija, a koju će organizirati grad Orahovica i Turistička zajednica, bit će Uskrsni doručak 18. travnja, gdje će za sve građane biti pripremljen blagdanski stol sačinjen od prepoznatljivih slavonskih suhomesnatih proizvoda.

Orahovica ove godine 3. svibnja, na blagdan sv. Križa, slavi veliki 794. rođendan.

Zadnjih nekoliko godina proslavu Dana grada kvarila nam je loša epidemiološka situacija. Za sada sve ide po planu i nadam se da će se ove godine sve organizirati bez ikakvih problema i da ćemo svi skupa taj dan proslaviti u veselju. Također kao poklon svim našim sugrađanima za Dan grada bit će organiziran i koncert, dogovorili smo nastupe Indire Levak i Slavonia Benda – rekao je gradonačelnik Saša Rister.

Najveća kulturno-turistička manifestacija Orahovačko proljeće ove će godine doživjeti svoje 54 izdanje. Održavat će se od 30. svibnja do 05.lipnja, a u sklopu čega će biti organiziran i jedan poseban sadržaj. Naime u Orahovici će se ove godine po prvi puta organizirati Dan hrvatskih blizanaca, gdje je cilj okupiti sve blizance s područja Hrvatske.

Što se glazbenog sadržaja za Orahovačko proljeće tiče, još smo u pregovorima s nekoliko glazbenika, ali možemo vam obećati da zabave neće nedostajati, poručili su iz Turističke zajednice.

Ljetne manifestacije koje se već tradicionalno održavaju pod sloganom “Ljeto nam se vratilo”, također su uvrštene u plan događanja za 2022. godinu. Kako smo već rekli zbog građevinskih radova na Jezeru, ove sezone se sve manifestacije prebacuju u centar grada, odnosno gradski park, te se zbog toga ove godine neće održavati Beerfest, a na kojem je protekle godine unatoč lošem vremenu prisustvovao veliki broj publike.
Ali zato će se održati već tradicionalni i uvijek dobro posjećeni Sajam vina i kulena, i jedan sportski događaj, odnosno Turnir kafića, na kojem nastupaju svi orahovački ugostitelji sa svojim ekipama.

Jesen u Orahovici poznata je po brojnim gastro manifestacijama. Rujan i listopad rezervirani su za nekoliko događanja. Uvijek aktivna udruga P.A.U.K., a u suradnji s Gradom i Turističkom zajednicom i ove godine će organizirati Craft Beer Fest, gdje se uz najbolja craft piva uživa i u vrhunskim glazbenim nastupima. Ove godine održat će se i 29. Prvenstvo grada Orahovice u kuhanju čobanca, a isto tako i 27. orahovačka Fišijada. Također drugu godinu za redom u suradnji s Turističkom zajednicom VPŽ održat će se Wine not!? – wine & run.

Kao zahvala svim orahovačkim umirovljenicima, 01. listopada već tradicionalno u središnjem gradskom parku za sve njih organizira se svečani ručak povodom proslave Međunarodnog dana starijih osoba, a tako će biti i ove godine. Jesenske manifestacije završit će Danima kestena i vina na središnjem gradskom trgu.

Grad Orahovica i Turistička zajednica godinu prepunu događanja planiraju završiti Adventskom čarolijom, manifestacijom koja svakodnevno nudi nove zabavno-glazbene sadržaje, održava se u prosincu, također na središnjem gradskom trgu.