Održane Braniteljske igre u sklopu 54. Orahovačkog proljeća: Županijska HVIDR-a i UHBL PTSP VPŽ odnijeli pobjede

Udruga HVIDR-a Orahovica organizirala je 3. Braniteljske igre u sklopu 54. Orahovačkog proljeća. Uz domaćina, na igrama su sudjelovale i udruge ZUiČ HVIDR-a VPŽ, HVIDR-a Slatina, Udruga hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata Duga Međa, Udruga branitelja općine Zdenci, Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata Policijske postaje Orahovica 90.-91 i UHBL PTSP VPŽ.

Igre je otvorio orahovački gradonačelnik Saša Rister.

– Prije svega hvala udruzi HVIDR-a Orahovica koja se ovim sadržajem uključila u našu najveću gradsku manifestaciju 54. Orahovačko proljeće. Ovakvi događaji koji su posvećeni braniteljima upravo njih opuštaju i okupljaju na jednom mjestu, a paralelno čuvaju istinu o Domovinskom ratu i zato su isti hvalevrijedni i nužni – rekao je Rister.

Nakon zanimljivih i neizvjesnih borbi u visećoj kuglani prvo mjesto osvojili su Franjo Sterle, Damir Krklec, Nikola Petrak i Franjo Bucić iz ZUiČ VPŽ, drugo mjesto pripalo je HVIDR-i Slatina u sastavu Miroslav Marković, Marko Marković, Damir Lacković i Marin Peršić, dok je bronca pripala Udruzi branitelja općine Zdenci u sastavu Zdenko Velić, Andrija Čolić, Marijan Ament i Željko Fekete.

U belotu najbolji je par bio Boris Broš i Željko Kuhar iz UHBL PTSP VPŽ, drugo mjesto pripalo je Ivanu Knapiću i Ivici Martinčeviću iz UHBDDR Duga Međa, dok su treće mjesto osvojili Stevo Hulak i Miroslav Biro iz Udruge branitelja općine Zdenci.

U sklopu igara odrađen je i jedan svečani čin, naime tvrtka Bogić j.d.o.o. završni građevinski radovi donirala je orahovačkoj HVIDR-i 30 trenirki, a donaciju im je uručio vlasnik tvrtke Goran Bogić.

– Hvala svim udrugama koje su se odazvale na naše, sada već mogu reći, tradicionalne braniteljske igre i hvala Gradu i Turističkoj zajednici na pomoći. Posebno, veliko tvrtki Bogić iz Nove Gradiške i vlasniku Goranu Bogiću na prekrasnoj donaciji. Lijepo je ovako se podružiti i zabaviti te biti u društvu s kolegama suborcima, to je nama hrvatskim braniteljima itekako potrebno i upravo to naše zajedništvo je najveći pobjednik ovih igara koje smo svi zajedno posvetili našem poginulim, umrlim i nestalim suborcima – zaključio je predsjednik orahovačke HVIDR-e Stjepan Varaždinac.

(www.icv.hr, vg; foto: V. Grgurić)