Predstavljene prve dvije pivovare koje sudjeluju na “Orahovica Craft Beer Festu”, za posjetitelje se sprema bogata ponuda hrane i pića

U petak i subotu, 12., i 13. kolovoza, u središnjem orahovačkom gradskom parku održavat će se drugi po redu „Orahovica Craft Beer Fest“. Glazbeni izvođači odavno su već svima poznati, naime gradskim parkom u petak će odjekivati hitovi popularnog riječkog benda LET 3, dok će u subotu posjetitelje zabavljati zagrebački Brkovi, što govori samo jedno, da za dobru glazbu i još bolju zabavu straha nema.
Ono što sve potencijalne posjetitelje Beer Festa zanima, upravo su piva, odnosno koje pivovare sve sudjeluju. Kako su organizatori najavili, ukupno šest craft pivovara predstavit će svoje proizvode, a na paleti proizvoda koji će biti u ponudi trebalo bi se naći ukupno njih dvadesetak.

Glavni „krivac“ za ovaj festival, udruga P.A.U.K., u proteklih nekoliko dana u javnost je izašla i predstavila prve dvije pivovare, o kojima je riječ, s kojima pivima dolaze u naš grad i koje su im glavne osobine saznajte u nastavku..

Prva na redu je ekipa iz Slavonskog Broda, odnosno pivovara pod nazivom Funky brewery. Ovi već svima poznati proizvođači craft piva, orahovčanima će ponudi svoja dva proizvoda pod nazivom Brko – munich helles i Marson – APA, a s čime vas sigurno neće razočarati.

Druga po redu predstavljena pivovara je iz susjednog nam grada Našica. Pivovara nosi zanimljiv naziv „Stric“, a svoja piva počela je proizvoditi 2018. godine. Našičani u Orahovici stižu s četiri vrste piva i to s BLOND ALE, AMBER ALE, STOUT i LAGER.

Uz dobro pivo, naravno da uvijek ide i dobra hrana, a za koju će se ove godine pobrinuti vrijedni djelatnici gradskog poduzeća Ružica grad. Za sve vas pripremit će slasne kobasice u pecivu, pommes, razne burgere i još mnogo toga, a u što se možete uvjeriti u galeriji fotografija na kraju teksta. Gladni sigurno nećete ostati!!!

Napomenimo i to kako je cijeli događaj organiziran u suradnji P.A.U.K.-a, Grada Orahovice i Turističke zajednice.