Orahovica dobiva igralište s umjetnom travom: Glavni projekt u izradi, poznata i lokacija

Gradonačelnik Orahovice Saša Rister, nakon najava o želji i pokretanju projekta krajem prošle godine, danas (ponedjeljak) je i službeno potvrdio kako će Orahovica dobiti novo igralište s umjetnom travom. Igralište će biti na lokaciji betonskih igrališta školskog centra.

-Krajem prošle godine stigla je obavijest o mogućnosti da u gradu napravimo igralište s umjetnom travom. Naime, riječ je o projektu Hrvatskog nogometnog saveza u sklopu kojeg će brojni gradovi i općine u Hrvatskoj dobiti ovakva igrališta, a na tom popisu je i njih pet s područja Virovitičko-podravske županije, jedno je već realizirano u Pitomači, a sada smo na redu mi kao Grad Orahovica. Nismo željeli ništa objavljivati dok nije sve bilo službeno, a sada mogu reći da je glavni projekt u izradi i da smo u proračunu za ovu godinu osigurali 75 tisuća eura za ovo igralište. Glavni projekt bi trebao biti završen kroz nekih petnaestak dana i ja vjerujem kako će se ove godine djeca već moći igrati i tenirati na tom igralištu – kaže gradonačelnik Rister.

Naglašava kako je lokacija već poznata te da će se Grad javiti i na druge natječaje za sufinanciranje ovog projekta.

-Bit će to igralište dimenzije 60×40 metara i radimo ga u dogovoru s Nogometnim klubom Papuk Osječko 1664 jer razlog ove izgradnje je veliki broj djece koja igraju nogomet, a u vrijeme zime, kiše i snijega nemaju gdje trenirati. Mi ćemo vidjeti da li kao Grad možemo ostvariti sufinanciranje onih takozvanih neprihvatljivih troškova od Hrvatskog ili Županijskog nogometnog saveza, a ako ne, pokušat ćemo se javiti na natječaje Ministarstva turizma i sporta. Prvo nas dakle čeka javljanje na natječaj HNS-a, a kada će to biti, zasad još ne znamo, ali mi ćemo biti spremni. Ovim putem zahvaljujem se HNS-u, ali prije svega Izvršnom odboru Županijskog nogometnog saveza i njegovom predsjedniku Đuri Bukviću koji su prepoznali sportski potencijal Orahovice i posebno Nogometnom klubu Papuk kao najboljem nogometnog klubu u Virovitičko-podravskoj županiji što su nam dali mogućnost izgradnje ovakvog igrališta – zaključio je Rister.

(www.icv.hr, vg)