Udruga PAUK Orahovica odličnim sadržajima u prosincu okupila velik broj mladih i zaključila uspješnu 2022. godinu

Kada je riječ ne samo o urbanoj i alternativnoj po kojoj nose ime, nego kulturi uopće, glazbi i drugim sadržajima, orahovačka Udruga PAUK od svog osnivanja plijeni pozornost i pokazuje se kao jedan od onih koji Orahovici donose najposjećenije događaje.

Kroz 2022. PAUK je ponovno bio više nego aktivan, a godina je zaključena na najbolji mogući način, odličnim tradicionalnim koncertom pod nazivom “Božićno rokanje” koji je napunio orahovački Caffe bar Blues, a nastupili su Shamso 69 & Alen Vlajnić, odnosno frontmen i gitarist popularne zagrebačke grupe Brkovi, “Ogenj”, bend iz Koprivnice te bjelovarski bend pod nazivom Petar Punk.

-Nakon dvije godine pauze zbog koronavirusa, uspjeli smo ponovo organizirati naše Božićno rokanje i jako smo ponosni na njega. Dvije godine pauze malo su poremetile naše planove i mogu reći da smo u organizaciji bili ponovno na početku. Trudili smo se kako bi sve vratili baš onako kako je bilo svih prijašnjih godina, jedino smo, nažalost, ovoga puta išli sa samo 70 karata, a sve zbog nedostatka adekvatnog prostora u našem gradu za ovakav tip manifestacije. Ipak, bilo je odlično, prepuni Blues, odlična svirka i jedan događaj koji je ponovno okupio mlade iz ovog dijela Slavonije i Podravine. Zahvalio bih se Gradu Orahovici, županiji Virovitičko-podravskoj i ostalim sponzorima koji su financijski stali iza ovog našeg projekta – kaže predsjednik Udruge PAUK Mirko Kufner.

Posebno su bili oduševljeni izvođači na “rokanju”, organizatore je prvi pohvalio Shamso 69 iz popularnih zagrebačkih “Brkova” rekavši da je osjećaj bio odličan, a zabava vrhunska. Tomislav Mihac iz grupe “Ogenj” koja se može pohvaliti velikom nagradom Porina za najboljeg izvođača godine, kao i Porina za najbolji album etno glazbe, kaže kako je u Orahovici bilo odlično.

-Nakon Ferragosto Jama prije nekoliko godina, ovo nam je druga live svirka u Orahovici i nama je doista bilo vrhunski, a posebno moram pohvaliti PAUK na odličnoj organizaciji i pripremi cijelog događaja. Rečeno nam je da nas čeka mali klupski prostor i iskreno mogu reći da nam je to nakon niza koncerata na velikim pozornicama baš onako sjelo i posebno sam sretan što smo kliknuli s publikom koja nas je odlično prihvatila. Kamo sreće za što više ovakvih događaja i koncerata jer vidjelo se i u Orahovici koliko to mladi vole i podržavaju – rekao je Mihac.

Bjelovarski “Petar Punk” nastao je 2007. godine i orijentiran je punk rocku i izvodi autorske pjesme koje su od orahovačke publike također odlično prihvaćene.

-Moram priznati da mi baš volimo takve male prostore, nekako je atmosfera intimnija, bliži smo s publikom i bilo je doista fenomenalno. Hvala Mirku i ekipi iz Udruge PAUK kojom sam oduševljen jer evo moj Bjelovar koji je duplo veći od Orahovice nema udrugu mladih, što je pomalo zastrašujuće i zato kapa dolje PAUK-u koji radi veliku stvar, okuplja mlade u odličnoj glazbi i kulturi i to je nešto za grad kao Orahovica neprocjenjivo. Atmosfera u Bluesu je bila posebna, svirali smo naše autorske pjesme koje su svi odmah prihvatili i eto, voljeli bi što prije opet doći – rekao je Ante Cikoja iz “Petra Panka”.

Nakon Božićnog rokanja, za sam kraj godine PAUK je u Orahovicu, u višenamjensku dvoranu doveo poznatog hrvatskog komičara i glumca Željka Pervana koji je istu dvoranu napunio do posljednjeg mjesta i nasmijao nazočne do suza.

-Orahovica je bila odlična, prepuna dvorana i odlična atmosfera, nadam se da im je bilo lijepo. Evo nakon dugo vremena vraćamo Večernju školu i to uživo po hrvatskim gradovima pa se nadam kako će i Orahovica imati interes da nas ugosti, a mi ćemo sa zadovoljstvom doći – rekao je Pervan nakon nastupa.

Udruga PAUK ne odmara, već krajem veljače priprema novi odličan ‘stand up show’.

-U petak, 24. veljače u Orahovicu u našoj organizaciji dolazi poznati hrvatski komičar iz Čakovca Vlatko Štampar koji je oduševio gledatelje po cijeloj Hrvatskoj i siguran sam kako nas čeka novi urnebesan događaj pa pozivam sve ljubitelje stand up komedije da nam se pridruže. Hvala svima koji su nas pratili kroz 2022. i idemo dalje zajedno kroz 2023. donositi Orahovici nešto novo, zanimljivo i što ljudi vole – zaključio je predsjednik PAUK-a Mirko Kufner.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić, T. Pančić)

Udruga PAUK Orahovica odličnim sadržajima u prosincu okupila velik broj mladih i zaključila uspješnu 2022. godinu