Udruga navijača Dinama organizirala komemorativni skup za preminulog Slavka Hečimovića – Heča

U višenamjenskoj dvorani u Orahovici pred mnoštvom Orahovčana, Udruga navijača Dinama Orahovica priredila je komemorativni skup za nedavno preminulog svog dugogodišnjeg člana i osnivača te orahovačku legendu Slavka Hečimovića – Heča.

Komemorativni skup odisao je ritmom kakvim je Heč i živio, uz duhovite dosjetke iz njegovog života, a prikazan je i polusatni film o njemu kojeg je izradio predsjednik udruge organizatora Damir Najmenik koji se i obratio nazočnima na početku skupa.

– Ovaj komemorativni skup način je da ovoj našoj i orahovačkoj legendi odamo počast i zahvalimo mu se na svoj dobroti koju nam je dao. Svako mjesto ima svoje priče i legende koje to mjesto čine posebnim, a naš je prijatelj postao orahovačka legenda još za života. Obarao nas je s nogu svojim pričama, govorio, razmišljao i nasmijavao na drugačije način. Bio je autentičan, imao je nešto što drugi nisu i zbog toga je zaslužio da mu se odužimo i na ovaj poseban način. U samo nekoliko mjeseci ostali smo bez tri svoja člana, Martina Ružića, Ivana Grgurića i sada Slavka koji je otišao iznenada, takoreći bez pozdrava i zato se danas još jednom opraštamo od njega. Ovih dana smo tugovali, a neka ovaj dan bude veseo kakav je Heč bio cijeli svoj život – rekao je Najmenik, a potom su se svi kroz film, odnosno prikaz nekoliko situacija iz Hečovog života, nasmijali te na kraju ga pozdravili velikim pljeskom.

Nakon filma, tko je želio ispričao je svoje susrete i anegdote s legendarnih Hečom. Bilo je tu suza, smijeha, pljeska, a na kraju posljednje zbogom Slavku Hečimoviću – Heču mnogi su uputili riječima upisanim u knjigu žalosti.

(www.icv.hr, vg)

https://www.icv.hr/2023/06/udruga-navijaca-dinama-organizirala-komemorativni-skup-za-preminulog-slavka-hecimovica-heca/