Posljednji Ferragosto JAM u Orahovici priprema veliki spektakl: Od 2. do 5. kolovoza posjetitelje očekuju šljokice, blještavilo i vrhunski glazbeni nastupi

Od 2. do 5. kolovoza bit će održan posljednji Ferragosto Jam u Orahovici, najveći i najbolji ljetni glazbeni festival u Slavoniji, a zasigurno i jedan od najboljih u Hrvatskoj.

Iako ekipa Dostave Zvuka ovogodišnji Ferragosto najavljuje kao posljednji, mnogi se potajno nadaju da će se predomisliti pa na Orahovačko jezero i sljedećih godina vratiti ovu manifestaciju koja je postala zaštitni znak Orahovice.

-Znamo da ste nestrpljivi, ali kroz koji dan stižu sve finalne informacije o ovogodišnjem Ferragostu. Nije se gotovo ništa promijenilo, vraćamo se nekim počecima i pokušat ćemo napraviti jedan mali, a opet veliki festival za kraj – poručili su organizatori, te dodaju kako će i ovog puta biti pregršt šarenog praska punog šljokica i konfeta, a bit će kao i uvijek vrhunskih glazbenih nastupa.

Za sada nastupaju – ABOP, Atheist Rap, Babilonska, Bad Daughter, Bore Balboa,

Buč Kesidi, Chui (svira Berlin), Daliborovo Granje, DANCE HARD w. dj Kneža, Debeli Precjednik, Edo Maajka, FroEver, Elemental, Fantom, Hiljson Mandela, IDEM, Krankšvester, Mile Kekin, M.O.R.T. – Mašinko, Podočnjaci, Porto Morto, Rolo, She Loves Pablo, Six Pack, ŠIZA, Them Moose Rush, Tonota, Vesna Pisarović, Zimizelen i Yugo.wav.

Festival će biti održan na velikom parkingu na ulasku na jezero preko puta nove velike središnje građevine, budućeg Edukativnog centra “Škola u prirodi”.

-Tvrtka Presoflex kako završi jedan dio gradilišta, isti čisti i uređuje, a ako vrijeme dozvoli, u narednih par dana izasfaltirat će se onaj dio ceste koji je rezan zbog uvođenja nove infrastrukture, a isto tako u prvobitno stanje vraća se onaj dio parkirališta iznad jezera, odnosno “brane”. Uglavnom, radovi na tri dijela oko jezera su u završetku i ostaju nam samo radovi na središnjoj građevini. U dogovoru s tvrtkom izvođača radova, oni će očistiti veliki parking preko puta te središnje građevine koji će potom biti slobodan za parking. Iznimno mi je drago da je ovaj festival ponovno u Orahovici i ako se ova ekipa sjajnih organizatora ipak nekako predomisli pa nastavi, mi ćemo dati sve od sebe da im pomognemo jer Orahovica i jezero su itekako postali poznati baš po Ferragosto Jamu – rekao je orahovački gradonačelnik Saša Rister.

U svakom slučaju, FJ 14 je sve bliže i Orahovica će ponovno biti živa, užurbana i vesela, a ta neuništiva mladost donijet će u grad jednu posebnu dozu prijateljstva, ljubavi i zabave.

(www.icv.hr, vg, foto: arhiva)