DVD Crkvari obilježili 70 godina rada: Ponosni na svoje vatrogasce kao čuvare svoga mjesta

Svečanom sjednicom u mjesnom domu u Crkvarima, obilježeno je 70 godina rada, hrabrosti i jedne povijesti mjesta, 70 godina rada lokalnog Dobrovoljnog vatrogasnog društva. Sjednici su nazočili gradonačelnik Saša Rister, predsjednik Vatrogasne zajednice grada Orahovice Mario Gubeljak te predstavnici vatrogasnih društava iz Nove i Stare Jošave, Dolaca, Orahovice, Valenovca, Velikog Rastovca, Crnca i Feričanaca. U uvodu nazočne je pozdravio predsjednik DVD-a Crkvari Denis Belobradić naglasivši kako društvo ima dugu i bogatu tradiciju.

– Sve ove godine naši su vatrogasci u prvom redu činili sve kako bi čuvali svoje mještane i njihovu imovinu svim raspoloživim sredstvima i opremom koju su imali. Naravno vatrogasci su oduvijek bili ti koji su organizirali niz događaja i raznih sadržaja za svoje mještane i zaista je naše društvo pisalo i piše povijest Crkvara. U novije vrijeme operativci idu na sva osposobljavanja, sudjeluju na svim vježbama kako bi bili što spremniji za sve vrste intervencija, a isto tako intenzivno radimo na poboljšavanju naše opreme. Hvala od srca svim našim vatrogascima kroz povijest jer svaki od njih je dao sebe za uspješnost našeg društva – rekao je Belobradić.

Predsjednik Vatrogasne zajednice grada Orahovice Mario Gubeljak pozdravio je nazočne i u ime zapovjednice VZ VPŽ Mateje Fras-Venus te uz čestitku društvu slavljenika za veliki jubilej, naglasio:

– U svakom malom mjestu vatrogasno društvo je kolektiv koji uglavnom drži sve. Tako je i u Crkvarima i moram čestitati ovim ljudima kojih je malo, ali su požrtvovni i vrijedni i zaslužuju svaku pohvalu za svoj rad. Zajednica je uvijek uz njih što god treba kao i uz svako naše društvo jer smo ponosni na te ljude koji ne štede sebe da bi pomogli drugima – rekao je Gubeljak.

Gradonačelnik Saša Rister također je biranim riječima pričao o vatrogascima iz Crkvara.

– Prije svega od srca čestitam crkvaračkim vatrogascima njihov veliki jubilej i rođendan. Kamo sreće da je više ovakvih sadržaja nego intervencija, ali živimo u takvom vremenu kada uvijek moramo biti na oprezu i spremni, a vatrogasci su ti koji su uvijek prvi kada treba pomoći. Hvala im za sve što rade, a ovom malom društvu želim puno sreće u daljnjem radu – rekao je Rister.

Na kraju sjednice uručene su zahvalnice članovima za 10,20,30,40, 50 i 60 godina vjernosti društvu te one za posebno zalaganje i rad u društvu.

(www.icv.hr, vg; foto: Radio Orahovica)

DVD Crkvari obilježili 70 godina rada: Ponosni na svoje vatrogasce kao čuvare svoga mjesta