Ove nedjelje u Orahovici počinje 20. Ljetna škola mladih društava Crvenog križa Osječko baranjske županije

U Odmaralištu Merkur u Orahovici u nedjelju, 20. kolovoza, počinje 20. Ljetna škola mladih društava Crvenog križa Osječko-baranjske županije. GDCK Našice sudjeluje s osam mladih sudionika: Rea Minarek, Lana Zebić, Iva Bogdanović, Leona Kovačić, Magdalena Rukavina, Matea Kokanović, Viktor Jedinak i Ivan Dragić, dok Lea Boškić, Dunja Golub, Igor Feldi i Dorijan Lamot sudjeluju u organizaciji i provođenju programa Ljetne škole.

Ove godine na Ljetnoj školi će sudjelovati sedam društava iz Osječko-baranjske županije: Beli Manastir, Darda, Donji Miholjac, Đakovo, Našice, Osijek i Valpovo, a od gostujućih društava Brčko, Tuzla, Sombor, Novi Sad, Trogir, Čakovec. Sudjelovat će i raseljene mlade osobe iz Ukrajine. Ukupno će biti oko 70 sudionika.

Tijekom Ljetne škole koja će trajati od 20. do 28. kolovoza sudionici će sudjelovati na pet glavnih programa: Prva pomoć, Realistični prikaz ozljeda, Terenske jedinice, Klimatske promjene i prevencija ovisnosti te Migracije i prevencija trgovanja ljudima. Također u programu su i radionice Komunikacija, Superspasioc i Medobeelje.

Za zabavu i opuštanje pripremljene su sportske aktivnosti (nogomet, odbojka, graničar), izlet na jezero, filmska večer, glazbena radionica, kreativna radionica, tematska večer, a otvoren će biti i bazen.

Na Ljetnoj školi će biti održan i Sajam crvenokrižaških središta na kojemuu će društva predstaviti svoje gradove.

Ljetna škola inače okuplja mlade na edukaciju iz programa Crvenoga križa, radi na razvijanju sportskog i timskog duha, uklanjanju predrasuda i stereotipa, razvijanju empatije i kulture nenasilja te pruža mladima mogućnost da upoznaju istomišljenike iz drugih mjesta te razmjene iskustva i stvaraju lijepe uspomene.

(www.icv.hr, ak)

Ove nedjelje u Orahovici počinje 20. Ljetna škola mladih društava Crvenog križa Osječko baranjske županije