U samo minutu, olujni vjetar napravio kaos u Orahovici: Skidao krovove i čupao stabla

Olujni nalet vjetra koji je u poslijepodnevnim satima pogodio Orahovicu, nanio je veliku materijalnu štetu. Iščupao je nekoliko stabala i lomio grane diljem grada. Polomljeni su i oštećeni štandovi u samom središtu, a najveću štetu pretrpjele su obiteljske kuće u Ulici Petra Preradovića.

Naime, na jednoj kući je vjetar dignuo dio krova i odnio ga preko susjedne u dvorište treće kuće. Na nekolicini kuća popucao je veliki broj crijepova.

– Trajalo je svega minutu. Kada je grunulo, mislila sam da je grom negdje blizu udario, a onda smo shvatili da susjedov krov nosi preko naše kuće. Srećom susjedi su u Austriji i nitko od nas što živimo pored nije bio vani – rekla je Ivanka Broš čija je kuća oštećena, a njena susjeda Ivanka Čugura u čije je dvorište ostatak krova sletio, dodala je:

– Možda pet minuta prije toga sam bila u dvorištu i vidjela da se nešto “mutilo” pa sam otišla u kuću i onda čujem prasak. Na našoj kući nije velika šteta, ali ima dosta puknutih crijepova – rekla je Ivanka Čugura.

Na teren su odmah izašli vatrogasci koji saniraju nastalu štetu, policija je odradila pregled, a pomažu i sugrađani koji žive u blizini. Stradale kuće obišao je i orahovački gradonačelnik Saša Rister.

– Srećom da nitko nije stradao, ovo će biti sanirano kao i drveće i grane koje su pale po gradu – rekao je Rister.

(www.icv.hr, vg; foto: V. Grgurić)

https://www.icv.hr/2023/08/u-samo-minutu-olujni-vjetar-napravio-kaos-u-orahovici-skidao-krovove-i-cupao-stabla/