U tijeku su radovi na izgradnji natkrivene Gradske tržnice u Orahovici: Trebala bi biti gotova do kraja veljače

Grad Orahovica i dalje provodi sve one projekte koji su zacrtani, a krucijalno važni za grad i njegove građane. Jedan od takvih projekata je i izgradnja nove natkrivene gradske tržnice. Radovi su u tijeku i sve zasada idem prema zamišljenom planu:

– Izgradnja tržnice u našem gradu je jedan od četiri velika infrastrukturna projekta, nakon izgrađene Poduzetničke zone te uređenja Turističko-rekreacijskog centra Jezero-Hercegovac Ružica grad i rekonstrukcije dječjeg vrtića. Za one koji bolje poznaju Orahovicu, to je lokacija iza postojećeg Trgovinskog-opskrbnog centra, odnosno iza našeg sadašnjeg pijaca. Svi su pitali hoće li se ta stara pijaca natkrivati ili nešto slično. Odgovor je ne. Radi se jedna potpuno nova natkrivena zgrada od oko 500m2 tržnice, oko 400 kvadrata korisne površine s parkirališnim mjestima i svom infrastrukturom koju mora imati jedna moderna tržnica, kao što su sanitarni čvorovi i sve drugo– kaže gradonačelnik Saša Rister te naglašava kako radovi idu svojim tijekom:

– Nakon onih uvodnih, početnih dana i pripreme samog terena, krenuli su ozbiljni radovi, a vjerujem kako ćemo kroz koji dan, što se građevinski kaže ”izađi iz zemlje” i onda će se vidjeti da taj projekt ide jer ljudi obično procjenu daju tek kada se nešto vizualno primijeti. Vrijednost ovih radova je 5,6 milijuna kuna od čega smo 4 milijuna kuna dobili iz programa Slavonija-Baranja-Srijem. Govorim još uvijek u kunama jer je tako i odobreno, a ostala sredstva su vlastita sredstva Grada. Radovi bi trebali biti gotovi krajem veljače iduće godine, a mi redovno imamo sastanke koordinacije na kojima otklanjamo sve eventualne probleme i nedostatke prilikom provedbe. Na zadnjem su i Nadzor i izvođači potvrdili da trenutno nema nikakvih zapreka i da sve ide svojom dinamikom. Vjerujem da će dinamika sada kroz ljeto biti malo smanjena, ali onda kroz jesen kreće se raditi “punom parom”– kaže Rister. Ovaj će objekt donijeti zasigurno donijeti jednu novu dimenziju kako izlagačima na tržnici tako i samom gradu:

– Nova moderna natkrivena tržnica je definitivno nužnost u našem gradu. Svi znamo da naši OPG-i u jednom dijelu svoje proizvode prodaju i u samom središtu grada, neki su na staroj pijaci i svi koriste one stare štandove i doista je bilo vrijeme da njima izađemo u susret i da im damo normalne uvjete za prodaju domaćeg proizvoda. Naravno, na novoj tržnici će biti uglavnom naši OPG-i i proizvođači hrane, ali tržnica će svakako biti na raspolaganju svima koji budu željeli prodavati bilo što i imati krov nad glavom i sve što im treba– zaključio je Rister.

U tijeku su radovi na izgradnji natkrivene Gradske tržnice u Orahovici: Trebala bi biti gotova do kraja veljače