Vatrogasna zajednica grada Orahovice održala redovnu godišnju izvještajnu skupštinu

Vatrogasna zajednica grada Orahovice održala je svoju redovnu godišnju izvještajnu skupštinu kojoj su nazočili gradonačelnik Saša Rister i počasni predsjednik Zajednice Petar Čačinović.

Nakon uvodnog dijela o radu Zajednice pričali su prvo predsjednik Mario Gubeljak, a potom i zapovjednik Robert Orina koji se uglavnom osvrnuo na rad operativa svih društava:

– Vatrogasna zajednica grada Orahovice u 2022. godini bila je aktivna i uvijek na raspolaganju svim društvima. Pohvaljujem i zahvaljujem se svim vatrogascima koji su se odazivali na vatrogasna osposobljavanja i obuke kako bi bili još spremniji, obučeniji i sposobniji za sve izazove koji su pred nama. Vatrogasna zajednica grada se svim silama trudila sve to pratiti, pomoći i usmjeriti i nadam se da smo u tome i uspjeli. Hvala našem stožernom društvu DVD-u Orahovica koje nam je kao i uvijek bilo oslonac i vodič, ali isto tako smatram kako su u proteklom periodu i sva ostala društva svoj rad u svim segmentima društava podigli na zavidnu razinu i hvala im na predanom radu. Veliko hvala gradonačelniku Saši Risteru na iznimnom razumijevanju za vatrogastvo i svakoj pomoći, a isto tako i našoj zapovjednici Mateji Fras Venus koja je uvijek tu kako za sve županijske vatrogasce, tako i za nas– rekao je predsjednik Gubeljak te u sklopu Plana rada naglasio kako je veći dio već odrađen i da do kraja godine Zajednicu čeka suorganizacija još nekoliko događaja te aktivno sudjelovanje u radu svih društava.

Nakon što su sva izvješća i planovi podneseni, obratili su se i gosti pa je tako počasni predsjednik VZGO Petar Čačinović naglasio kako je presretan što mlada ekipa uspješno vodi Zajednicu i vodi brigu o vatrogastvu na ovom području:
– Nama koji smo cijeli život u vatrogastvu, dolazak na ovakve skupštine su čas i privilegija, a posebno je lijepo vidjeti da ova mladost itekako ima vatrogastvo u sebi i da vodi brigu o ovom plemenitom pozivu. Budite i dalje ovako vjerni i predani jer vatrogastvo to i zaslužuje– rekao je Čačinović.

Na kraj use obratio i orahovački gradonačelnik Saša Rister pohvalivši rad Zajednice naglasivši kako će Grad i on osobno uvijek biti prijatelj vatrogastvu:

– I do sada smo se trudili biti maksimalno kako uz sva društva tako i uz Vatrogasnu zajednicu. Sve ono što je dogovorenu smo ispunili tako i onaj financijski dio i imamo definitivnu vrhunsku suradnju za koju sam siguran da će takva biti i dalje. Hvala vam za sve što činite za naše stanovnike i njihovu imovinu jer vatrogasci su uvijek oni prvi koji podmetnu svoja leđa kada je najteže– zaključio je Rister.

(www.icv.hr, vg)