I Grad Orahovica u novoj fazi programa “Zaželi”: Deset žena brinut će o 60 krajnjih korisnika

U srijedu, 20. rujna 2023.godine, prvog dana podnošenja prijava na natječaj Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, Grad Orahovica prijavio je projekt “Pružanje usluge potpore i podrške u svakodnevnom životu na području grada Orahovice”.

Projekt je prijavljen sukladno natječaju “Zaželi – prevencija institucionalizacije” u okviru programa “Učinkoviti ljudski potencijali 2021. – 2027.” za povećanje socijalne uključenosti i prevenciju institucionalizacije ranjivih skupina osiguravanjem dugotrajne skrbi.

-Cilj projekta je povećati socijalnu uključenost i prevenciju institucionalizacije ranjivih skupina kroz zapošljavanje 10 pružatelja usluge potpore i podrške u svakodnevnom životu za 60 starijih osoba i osoba s invaliditetom, odnosno pripadnika ciljne skupine s područja grada Orahovice u razdoblju od 34 mjeseca. Pružena usluga potpore i podrške obuhvaćati će i nabavu i podjelu paketa kućanskih i osnovnih higijenskih potrepština krajnjim korisnicima. Ukupno trajanje provedbe programa i projekta je 36 mjeseci, a njegova vrijednost je 510.000 eura – rekao je gradonačelnik Saša Rister.

(www.icv.hr, vg, foto: arhiva)