Memorijalna biciklistička vožnja od Orahovice do Vukovara ove će godine imati najveći broj sudionika: Vozit će se 12. studenog

foto: V. Grgurić

Hrvatski branitelj, a svima više poznati kao vrhunski svjetski kuhar i kulinarski umjetnik, Orahovčanin Dražen Šafar, i ove godine organizira memorijalnu biciklističku vožnju od Orahovice do Vukovara.

Nakon 2021. kada je Šafar spomenutu dionicu vozio sam, prošle godine je uz svoja četiri prijatelja to i ponovio, a ove godine priprema 3. Memorijalnu vožnju od 120 kilometara koju posvećuje pokojnom brigadiru Hrvatske vojske Pavi Vukeliću, 2. bojni 132. brigade te svim herojima grada Vukovara.

– Ove godine vozimo 12. studenog i uobičajeno sve kreće s grobnog mjesta Pave Vukelića gdje ćemo mu odati počast, a potom će start vožnje biti ispred spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u središtu Orahovice. U ovogodišnjoj vožnji sudjelovat će, po prijavama, 12 ili 13 vozača iz Orahovice, Našica, Slatine i Đakova i moram priznati da sam jako sretan što su moji prijatelji prepoznali humani cilj ove priče i pridružili mi se. Hvala svima od srca koji podupiru ovu ideju, pomažu u organizaciji i koji su uvijek uz nas– rekao je Šafar.

(www.icv.hr, vg)