Orahovčanke Vesna Petričević, Radmila Sokač i Anka Krmpotić predstavile svoje umjetničke slike na zajedničkoj izložbi

Udruga za pomoć osobama s invaliditetom Orahovica, organizirala je izložbu umjetničkih slika triju Orahovčanki koje su tako ovim putem svojim sugrađanima otkrile svoju umjetničku vrijednost. Umjetnice koje su predstavile svoje radove su Vesna Petričević, Radmila Sokač i Anka Krmpotić.

Izložbu je otvorila i predstavila Vesna Petričević naglasivši kako je svim umjetnicama iznimno drago što su dobile mogućnost pokazati ono čime se bave i što vole.

-Prije svega želim se zahvaliti svima onima koji su doprinijeli da se ova izložba ostvari. Cilj ove izložbe je sugrađanima predstaviti se na jedan drugi i drugačiji način, odnosno pokazati da osim što nas svi znaju kao majke, supruge i bake, da se u slobodno vrijeme bavimo kreativnim stvarima i u tome uživamo. Bavimo se raznim tehnikama u slikarstvu, kao i izradom raznih rukotvorina u kojima koristimo također razne tehnike. Hvala svim sugrađanima koji su došli u velikom broju podržati nas i pružiti nam podršku – rekla je Petričević.

Radmilu Sokač Orahovčani ponajbolje poznaju kao nastavnicu njemačkog jezika u orahovačkoj školi, a ona je u sebi otkrila i umjetničku dušu.

-Uživam baveći se slikarstvom i drago mi je da sam dobila priliku pokazati svoje radove sugrađanima i nadam se da im se svidjelo. Hvala i mojoj i Vesninoj mentorici Vedrani Filipović – Marinić što nas je uvela u ovaj predivan svijet te nas počastila svojim dolaskom na našu izložbu – rekla je Sokač.

Zahvale svima na dolasku uputila je i autorica Anka Krmpotić.

-Nama ovo puno znači, hvala svima na dolasku. I dobre kritike nazočnih ljudi daju nam još veći motiv za dalje – rekla je Krmpotić.

Izložbu je posjetio i orahovački gradonačelnik Saša Rister.

-Za neke naše sugrađanke znao sam da se bave slikarstvom, ali me posebno ugodno iznenadila Radmila Sokač, naša nastavnica, za koju nisam znao da je tako odlična umjetnica. Čestitam svim autoricama koje su doista velike umjetnice i hvala im što su svoje radove, te ono čime se bave i što vole, podijelile s nama. Grad Orahovica i ja osobno smo im na raspolaganju za sve što budu trebale – zaključio je Rister.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

Orahovčanke Vesna Petričević, Radmila Sokač i Anka Krmpotić predstavile svoje umjetničke slike na zajedničkoj izložbi