Udruga “Jaglac” Orahovica potpisala ugovor s Ministarstvom rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike za pružanje socijalne usluge

Ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić uručio je 60 ugovora vrijednih više od šest milijuna eura pružateljima u svrhu razvoja i širenja mreže socijalnih usluga u zajednici. Prilikom uručenja ministar Piletić istaknuo je kako će se ugovorima osigurati regionalna rasprostranjenost usluga u 18 županija i omogućiti sustavan pristup uslugama.

-Uz pomoć ovih 60 ugovora za gotovo pet tisuća osoba u potrebi, bit će osigurana stručna procjena za djecu s teškoćama u razvoju i odrasle osobe s invaliditetom, rana razvojna podrška za djecu s teškoćama u razvoju, cjelodnevni i poludnevni boravak, kao i organizirano stanovanje za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi, problemima u ponašanju, teškoćama u razvoju i odrasle osobe s invaliditetom, starije osobe te smještaj u kriznim situacijama za žrtve obiteljskog nasilja – naglasio je ministar Piletić.

Tom prigodom dodao je kako će uskoro biti objavljen novi poziv za pružanje socijalnih usluga koje nedostaju u mreži. Među potpisnicima ugovora je i Udruga osoba s intelektualnim teškoćama “Jaglac” Orahovica koja je ovaj ugovor i odluku čekala punih 12 godina.

-Ulazak u mrežu pružanja socijalnih usluga poludnevnog boravka za 25 korisnika veliki je uspjeh Udruge Jaglac i poticaj u daljnjem djelovanju. Ovo smo dugo čekali i sada možemo mirno nastaviti dalje s našim programom koji jako puno znači našim članovima – rekla je predsjednica udruge Đurđa Šimatović koja je i preuzela Ugovor za Udrugu Jaglac.

(www.icv.hr, vg)