Turistička zajednica grada Orahovice dobila potporu HTZ-a za sadnju novih stabala

Temeljem sporazuma Ministarstva turizma i sporta RH i Hrvatske turističke zajednice o međusobnoj suradnji na projektu poticanja razvoja održivog razvoja turizma pod nazivom ”Hrvatska prirodno tvoja – Croatia naturally yours”, te prijedlogA Povjerenstva za koordinaciju i dodjelu financijskih sredstava, direktor HTZ-a Kristjan Staničić donio je Odluku o raspodjeli sredstava lokalnim turističkim zajednicama za nabavu sadnica stabala u 2024. godini.

Ovom odlukom, a kroz navedeni projekt, Turistička zajednica grada Orahovice dobila je 1.348,39 eura za nabavku i sadnju najmanje 10 sadnica stabala minimalne visine od 140 centimetara sukladno popisu Šumarskog fakulteta, potom za njegu i sadnju sadnica stabala te praćenje podataka o posađenim sadnicama stabala i njihovo označavanje znakom održivosti hrvatskog turizma “Hrvatska prirodno tvoja” – “Croatia naturally yours”.

Ovim projektom Turistička zajednica grada Orahovica doprinijet će još većem ozelenjivanju grada Orahovice te uljepšavanju samog grada.

– Zahvaljujem se Ministarstvu turizma i sporta te Hrvatskoj turističkoj zajednici na odobrenom projektu koji je od iznimne važnosti za Orahovicu, time više što smo i sami imali u planu sadnju novih stabala, a sve kako bi se naši sugrađani i posjetitelji osjećali ugodnije na gradskim ulicama i u parkovima– rekao je Saša Rister, a direktorica TZ grada Orahovice Lana Jurkin je dodala:

– Hvala Ministarstvu turizma i sporta te Hrvatskoj turističkoj zajednici na podršci i suradnji. TZ Grada Orahovice javlja se na sve natječaje gdje su prihvatljivi prijavitelji, a sve za dobrobit svih naših sugrađana– zaključila je Jurkin.

(www.icv.hr, vg)